Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ OI ΑΛΛΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΟΡΜΗΣ

ΜΑΣ ΛΕΝΕ:  ” ΔΙΑΜΑΡΤYΡΗΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ.”

ΔΗΛΑΔΗ: ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΚΙΑ. Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

 (…εκατομμύρια κονδύλια ενάντια στην «σεξουαλική παρενόχληση», με στόχο το συμμάζεμα της θηλυκότητας στα όρια του θύματος,

πολυδάπανες εκστρατείες, για τον σύγχρονο ευνουχισμό του γυναικείου φύλλου

πολλαπλά κέρδη από την αποδοχή της νόμιμης και μαζικής σεξουαλικής παρενόχλησης στα μαγαζιά  strip show…)

 

Στις καμπάνιες ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών,

αυτές που διοργανώνουν  η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ισχυροί των ΗΠΑ, συχνά διαβάζουμε:

«αναγνώρισε – εντόπισε  την σεξουαλική παρενόχληση»,

«προσπάθησε να καταγράψεις τι σε ενοχλεί στη συμπεριφορά του άνδρα»

«μην υποτιμήσεις το ζήτημα, αύριο μπορεί να γίνει αφόρητο. Μην ντραπείς να προχωρήσεις σε καταγγελία.»

 

Οι ισχυροί του κόσμου, εδώ και δεκαπέντε – είκοσι χρόνια, αγωνίζονται να επιβάλλουν σε εμάς στις γυναίκες έναν αγώνα για τα δικαιώματα μας, που θέλει σκέψη και κόπο για να «αναγνωριστεί» από εμάς τις ίδιες, ως δικός μας.

Οι γυναίκες χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να καταγράψουμε την καταπίεση που δέχόμαστε,

να κάνουμε υπέρβαση στη σκέψη μας για να συνειδητοποιήσουμε και να καταγγείλουμε τη λεγόμενη «σεξουαλική παρενόχληση». ΄

 

 

Το πρόβλημα μοιάζει, να μην αναδείχθηκε από εμάς τις γυναίκες, αλλά να μας επιβλήθηκε και να χρησιμοποιείται ως εργαλείο τιθάσευσης του ερωτισμού μας.

 

 

Αναρωτιόμαστε, για παράδειγμα, γιατί ποτέ δεν υπήρξε η αντίθετη προτροπή, όπως:

«Μην διστάσεις να εκφράζεις την επιθυμία σου για τον ανδρικό φύλλο»

«Δεν είναι ανήθικη η γυναίκα που κοιτάει το ανδρικό σώμα, όπως δεν είναι ανήθικος και ο άνδρας που κάνει το ίδιο»

«Οσο αφύσικη, θεωρεί ο σημερινός πολιτισμός, τη διαμαρτυρία και την ενόχληση  ενός άνδρα,  όταν τον προσεγγίζει ερωτικά μια γυναίκα, το ίδιο αφύσικη, να καταλάβει ο πολιτισμός μας, ότι είναι μια τέτοια συμπεριφορά και από πλευράς της γυναίκας. ».

«Οι γυναικείες και οι ανδρικές γενετήσιες ορμές είναι ίσες και ίσα ισχυρές. Αρνήσου ότι η γυναίκα ερωτεύεται εγκεφαλικά η μόνο συναισθηματικά».

«Μην υποτιμάς το φύλλο σου αναδεικνύοντας  μόνο τη σεξουαλική του υπόσταση και μάλιστα μια υπόσταση παθητική και μόνιμα θιγόμενη.»

«Δυναμική στάση ζωής, δεν είναι να ενοχλείσαι γιατί αρέσεις στους άνδρες, αλλά εκφράζεσαι δυνατά γιατί αρέσουν εκείνοι σε εσένα»

«Πάλεψε ενάντια σε κάθε εργοδοτική η προισταμενική αυθαιρεσία. Η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας από τον ανώτερο σου, είναι η λιγότερο επιβλαβής αδικία, η πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη αλλά  και η γελοιωδέστερη.»

«Μην χαραμίζεις τις αντιδράσεις σου, σε ατομικές υποθέσεις. Οι συνθήκες ζωής της γυναίκας αλλάζουν όταν παρεμβαίνει στην κοινωνία όπως ο άνδρας και όχι όταν εγκλωβίζεται σε καταστάσεις που αφορούν την ιδιωτική ζωή.»

[Για την προπαγάνδιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χρόνο εργασίας από Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδότες, βλέπε περισσότερα στην ενότητα “ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ”  άρθρο “Σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας;”.]”

 

 

 

 

Όλα τα παραπάνω βέβαια , μοιάζει απίθανο να ακουστούν από το στόμα των ισχυρών του κόσμου, που προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για την σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών.

 

Κι όμως το πραγματικό πρόβλημα των γυναικών στην εργασία και σε κάθε άλλο κοινωνικό χώρο, δεν είναι η σεξουαλική παρενόχληση ,

αλλά ότι άτυπα απαγορεύεται σε αυτές να εκδηλωθούν, ακόμα και να μιλήσουν για την επιθυμία τους για το αντρικό φύλο.

 

 

Ψυχολόγοι και αναλυτές, επιστρατευμένοι από τα κυρίαρχα συμφέροντα, για την διατήρηση των δομών της αναπαραγωγής του ανθρώπου, συμβάλουν  σε αυτό. Χαρακτηρίζουν τη γυναίκα, εγκεφαλική, με αδύναμες γενετήσιες ορμές, ως άτομο, που δεν επιθυμεί τον άνδρα αλλά αρκείται να τον προκαλεί.

 

Συχνά προτάσσουν το δικαίωμα έκφρασης του λεσβιακού έρωτα, γιατί τρέμουν όταν η ανδρική μορφή γίνεται αντικείμενο πόθου. Δίνουν αγώνα να ακυρωθεί η γυναικεία επιθυμία, αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλικτη αναπαραγωγή.

 

Καλουπώνουν τη θηλυκότητα στα όρια του παρενοχλούμενου θύματος.

Η γυναίκα οφείλει να προσεγγίζει τον ερώτα με διαμαρτυρία, με ενόχληση, με δυσαρέσκεια. Ποτέ με επιθυμία και ορμή.

 

Με την ισχύ που τους δίνει η ακαδημαϊκή τους θέση, καθοδηγούν  το γυναικείο ερωτισμό. Κατασκευάζουν αντεπιστημονικές έρευνες, που αποδεικνύουν ως αφύσικη την έλξη των γυναικών για άνδρες με χαμηλή κοινωνική θέση.

Εργάζονται ως σύμβουλοι γάμου, για να μην ξεφύγει ο ανθρωπινός έρωτας από τον νόμιμο και ελεγμένο από την κυρίαρχη τάξη θεσμό. Το θεσμό του γάμου.

Προπαγανδίζουν την ηθική της «τίμιας». Αυτής που συνδέεται μονογαμικά με τον άνδρα που της εξασφαλίζει άνετη διαβίωση.  Επιβάλλουν έτσι, και ηθικούς κανόνες.

 

Δίπλα στους ψυχολόγους,  η βιομηχανία του θεάματος. Προβάλλοντας διαρκώς το γυναικείο και θεωρώντας ανηθικότητα το ανδρικό γυμνό σώμα, προσπαθεί να τιθασεύσει τον κοριτσίστικο πόθο, να ευνουχίσει τη γυναίκα από την νεαρή ακόμα ηλικία, να την στρέψει προς τον καθρέπτη της και τον παθητικό ερωτισμό.

 

Σε όλους τους αιώνες γυναικείας καταπίεσης, κάθε εκμεταλλευτικό σύστημα, ακύρωνε τη γυναικεία σεξουαλικότητα, προκειμένου να μπει φρένο στην ανεξέλικτη αναπαραγωγή, προκειμένου να διατηρηθεί η δομή της οικογένειας και η μεταβίβαση μέσω αυτής της ατομικής ιδιοκτησίας.

 

Όλοι αυτοί, ειδικοί αναλυτές, δεν έχουν κάνει ποτέ λόγο για την νόμιμη σεξουαλική παρενόχληση.

Αύτη που ασκείται μαζικά, και δεν έχει αίτια, την λάθος ατομική συμπεριφορά ενός άνδρα.

Η νόμιμη σεξουαλική παρενόχληση, ασκείται στα μαγαζιά γελοιοποίησης και εξευτελισμού της γυναικείας γενετήσιας ορμής, τα λεγόμενα “strip show”.

 

Χιλιάδες γυναίκες διαπομπεύονται “δουλεύοντας” σε αυτά και θα γίνουν ακόμα περισσότερες με την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

 

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΗΛΥΚΟ ΕΡΩΤΙΣΜΟ.

 

 

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

 

 

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΜΕΝΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ,
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΦΥΛΟ.